top

Tidligere publicerede nyheder

21.08.2003
Besøg hos Rasmus Skovhus, Sønder Omme Lokalhistoriske Arkiv, læs her

18.08.2003
En del af familien har været på tur her i løbet af sommeren. Læs her en lille beskrivelse (og se nogle "pragtfulde" billeder) om "vores" byer.

07.07.2003
Har I tænkt over, at I alle sammen kunne have været tyskere? Ja i hvert fald i perioden 1864 - 1920?
På hjemmesiden over Fredericia's historie står der bl.a.:
30. oktober undertegnedes freden i Wien, hvorefter Danmark måtte afstå Slesvig, Holsten og Lauenburg. Selve grænsen fastlagdes således, at Danmark fik erstatning for de kongelige enklaver i Slesvig; derved kom otte sogne syd for Kolding Fjord (Hejls, Vejstrup, Taps, Ødis, Vonsild, Dalby, Sdr. Bjært og Sdr. Stenderup), et stykke land ved Ribe samt Ærø til Kongeriget.
Da vores forfader - Thomas Christensen Skovsende - jo netop boede i Sdr. Bjært, han døde godt nok i 1861, men sønnen Jørgen Thomsen Skovsende blev åbenbart boende, for han er død i Skartved og begravet i Sdr. Bjert kirke.
Så den var tæt på!!

06.07.2003
Har i læst om "den anden Skovsende familie"? Jørgen Thinggaard har en række Skovsender registreret. Læs mere her.

15.05.2003
Nu har jeg i alle årene gået og troet, at der kun var en by, der hed Skovsende, beliggende vest for Sdr. Omme, men det viser sig, at i Sydslesvig, dvs. lige på den anden side af grænsen, findes der faktisk en by, der nu hedder Schausende (men som iflg. http://www.rostra.dk/scripts/suche.php?detail=2238 hed Skovsende). Endnu en "morsom" ting er, at vores "første" Skovsende jo hed Christensen til mellemnavn (Thomas Christensen Skovsende), og på siden: http://www.jgberthelsen.suite.dk/fortegne.htm kan man læse om mærkede mursten, bl.a. fra Skovsende Teglværk, der ligger i Schausende. læs på siden om:
Skovsende Teglværk = Schausende Ziegelei, Glücksburg, Slesvig [SCHAUSENDE // CHRISTENSEN]; [CHRISTENSEN]
dvs. teglværket har markeret deres sten med Christensen, som vores forfader jo også hed, gad vide om der er en sammenhæng?
Og hvor er så Schausende? Prøv at trykke her.

28.04.2003
Nu kan du få din egen hjemmeside under Skovsende.dk domænet, prøv at kigge her på http://mitnavn.skovsende.dk, så kan du læse nærmere om mulighederne.

27.04.2003
Hvis du nemt og hurtigt vil have adgang til dine mails via Webmail - uanset, hvor du befinder dig i verdenen, f.eks. på en Internet-café i Langtbortistan, kan du for fremtiden bare skrive: mail.skovsende.dk i adressefeltet på en browser. Det eneste du skal kunne huske er dit brugernavn (din e-mail adresse) og dit kodeord.

23.04.2003
Vi har skiftet Internetudbyder, da den service vi fik hos vores tidligere domænevært, bestemt ikke levede op til vores krav. Jeg beklager de eventuelle gener, det har medført omkring mail konti osv.
Hvis du ikke modtager mail, så kontakt mig
om dagen på ( 86 11 48 22
om aftenen på ( 86 95 04 78
så skal jeg hjælpe dig med opsætningen af dit mailprogram

10.04.2003
I 1960'erne og måske '70'erne hed formanden for DBU (Dansk Boldspil Union) Wilhelm Skousen. Min far (Svend Marinus Thomsen Skovsende) fortalte mig, at Wilhelm var hans fætter. Det betyder jo, at Wilhelm må være søn af en af min bedstefars søskende.
Har nogen informationer omkring Wilhelm Skousen vil jeg meget gerne vide lidt om det.

01.04.2003
Hvor ligger egentlig Skovsende? Prøv at klikke her! så lukker vi et vindue op, så du kan "finde vores by!!"

Velkommen tilwww.skovsende.dk - www.skovsende.com - www.skovsende.eu
www.skovsende.info - www.skovsende.org