top

August 2005

Det er efterhånden et stykke tid siden, I har hørt fra mig, men jeg opdagede "pludselig", at døgnet kun har 24 timer! Så - derfor blev jeg nødt til at finde lidt tid ind i mellem. Men nu skulle vores nye hjemmeside være fuldstændig "oppe at køre" - alle informationer er senest opdateret her medio august. I den forbindelse skal der lyde en stor tak til alle (ingen nævnt - ingen glemt), som har bidraget med opdateringer til informationerne.

En af nyhederne på hjemmesiden er, at selve "Stamtræet" i PDF format, nu er blevet udformet som en decideret slægtsbog - fra vor tidligst kendte forfader - Jens "Baggesgård" Christensen - formentlig født omkring 1650 og fremefter, således at I selv kan "hente" den, udskrive den og (forhåbentlig) have fornøjelse af læsningen.
PS. "Bogen" fylder ca. 700KB, så hvis du kun har modem, så få evt. en med ADSL/Bredbånd til at hente den for dig.

Der er også lavet et lille punkt med værktøjshenvisninger mm. for de af Jer, som kunne tænke sig at prøve "lidt slægstforskning" i det små, f.eks. er alle de informationer, vi har registreret "lagt" i en såkaldt GEDCOM fil, der kan læses af alle slægtsprogrammer, så I kan "lege" for Jer selv - eller udarbejde et stamtræ for netop Jeres del af familien.

Jeg vil lige nævne en enkelt Skovsende, der har gjort noget ud af sine familierelationer: Bent Sørensen Skovsende i Nyborg, se hans arbejde på http://bentsorensen.skovsende.dk.

Jeg har overvejet at oprette:
1) et historie arkiv
2) et billed arkiv

hvor
1) sjove/spændende historier omkring "Skovsende'r" - som kunne have interesse for andre. Jeg er i gang med en historie omkring min fars bror - Jørgen Thomsen Skovsende - der var aktiv modstandsmand på lossepladsen i København under 2. verdenskrig.

2) billeder fra "ældre tid" - som "fortæller" en historie, og som giver os mulighed for at "lære nogle af de gamle" at kende - billedet i slægtsbogen, tror jeg er fra min onkel og tantes (ovennævnte Jørgen og Wiktorya) sølvbryllup, hvor bl.a. min bedstefar - Niels Thomsen Skovsende - født 14.12.1872, død 06.06.1952 er den "ældre herre" midt i billedet.

Hvis nogen af Jer har historier/billeder, må I meget gerne sende dem til mig.

Til slut vil jeg gerne lige gentage et spørgsmål, jeg har stillet på hjemmesiden:
Kender nogen af Jer en Vilhelm (Wilhjelm ??) Skovsen? Han har været formand for Boldklubben Frem (i København) i 1950'erne og formand for DBU måske fra slut '50'erne, men i alle fald i begyndelsen af 1960'erne. Min far omtalte ham, som "sin fætter", så han må jo have været søn af en af min Bedstefars søskende. Jeg ville gerne vide, hvem han var søn af, hvorfor han "slettede" de i navnet (til Skovsen i stedet for Skovsende) - og om nogen af Jer har yderligere informationer om ham og hans efterkommere.

De bedste ønsker om en forsat god eftersommer til Jer alle fra

Bent Skovsende
Webmaster på
www.skovsende.dk
www.skovsende.com

Velkommen tilwww.skovsende.dk - www.skovsende.com - www.skovsende.eu
www.skovsende.info - www.skovsende.org