top

Slægten Hommelgaard

Hvad har Slægten Hommelgaard med Familien Skovsende at gøre?
Ja, det spørgsmål stillede jeg også mig selv, da jeg fik en henvendelse via formmail fra Erik Rahbek Østergaard (samme person, som sendte os en "oversat" version af degnens kopi af Kirkebogen fra Sdr. Omme)

Erik skrev:
Kender du http://www.hommelgaard.org/diverse/bog.PDF?

Linket henviser til en slægtsbog fra 1965 udarbejdet af Dansk Slægtshistorie i Kjellerup.

Jeg kendte "selvfølgelig" ikke denne slægt, men et par minutters læsning gjorde mig meget interesseret, da en af forfædrene til slægten Hommelgaard er Christen Christensen - og ja, det er faktisk "vores" Thomas's storebror. Nærmere vil komme, men interesserede kan selv læse i bogen ved at trykke på linket herunder.

Klik her for slægtsbog for slægten Hommelgaard

Hvis du vil se, hvad familien Hommelgaard har på deres hjemmeside, kan du vælge følgende link, som fører dig direkte til Hommelgaard's hovedside.

Slægten Hommelgårds hjemmeside

Og hvorfor er Hommelgaard slægten interessant?

En af grundene er, at "vores" Thomas Christensen Skovsende er onkel til Christen Christensen (Hommelgaard), hvis hustru kan føre en af sine aner (via mandlige såvel som kvindelige) tilbage til Valdemar Sejr - som igen kan føre sin slægt tilbage til Gorm den Gamle.
Så med lidt "misbrug" af slægten kan vi vel også påstå, at vi er lidt i familie med Gorm den Gamle, ikk'?
Og da vores nuværende Dronning - HM Dronning Magrethe II - jo også kan føre sin slægt tilbage til Gorm den Gamle - tjah så kan vi vel "næsten påstå", at vi er en smule i familie med vores Kongefamilie.

Nåh ja, så næsten da
:)

Velkommen tilwww.skovsende.dk - www.skovsende.com - www.skovsende.eu
www.skovsende.info - www.skovsende.org